Suprug Nevzete koja je počinila samoubistvo optužio svastiku da je podmetnula oproštajno pismo u ruksak djeteta

Gornji Lončari, malo mjesto kod Kaknja, i dalje je u šoku, nakon što je 27-godišnja Nevzeta Gadžun, majka dva dječaka, digla ruku na sebe tako što se objesila u kući.

Kako je jučer ispričao za “Avaz” Muamer Gadžun, njen suprug, ona je iza sebe ostavila i oproštajno pismo koje je on predao policiji.

U potresnoj ispovijesti Gadžun je odmah posumnjao da je pismo napisala njegova supruga.

– Možda su joj se stresle ruke, ne znam, nisam više pametan – kazao je tada Muamer.

Oproštajno pismo mlade majke iz Kaknja koja se objesila se: Ovo sam morala uraditi da spasim i vas i sebe, halalite mami

Međutim, Muamer sada tvrdi da je pismo njemu podmetnuto.

– Iza svega stoji svastika, njena sestra – tvrdi Muamer i nastavlja:

– Sad sam došao iz policije. Svastika je ubacila pismo. Jedina osoba koja je bila blizu ruksaka je ona. Moja žena nije bila glupa da to stavi djetetu u ruksak. Ne bi to ona nikada uradila.

Zadužila se kod komšija

Muamer pojašnjava da će konačan sud dati vještaci.

On je, između ostalog, rekao da se njegova supruga zadužila kod komšija, da nije plaćala račune, a da joj je novac dolazio i od familije iz inostranstva.

Kome je nosila pare, za sada nema odgovor.

– To nije njen rukopis. I da je napisala, uradila bi to malo bezbolnije, siguran sam. Ovako je željela da nas sve spasi – kazao je Muamer Gadžun.

Međutim, za sada je nejasno zašto bi svastika podmetnula pismo, odnosno koji su motivi.

Potreseni suprug je za sve optužio svastiku i njenu prijateljicu.

– Uzimale su od Nevzete pare. Šta je radila jadnica, ja ne znam… Sve sam ispričao policiji. Glupo je sada malo pričat o ovim stvarima, niko mi ne vjeruje. Nisam ni ja vjerovao, dok se meni nije desilo. Mogla su mi i djeca nastradati – govori Muamer.

On dodaje da je nakon svega u policiji bila i svastika, ali mu nije poznato šta se dogodilo.

Mnogi, koji kažu da poznaju Muamera, tvrde da je on maltretirao suprugu.

– Teško mi je čitati i slušati komentare. Ja nemam šta kriti, ja samo želim saznati istinu. I neka svi znaju, volio bih da moja djeca imaju dedu i nanu i s moje i s majčine strane. Pa i tetku, sestra je to. Ali, samo želim istinu – zaključio je Muamer Gadžun.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79