Suprug poginule trudnice nakon preinačene presude Hamzi Ćatiću: Ništa nju ne može vratiti

Semir Hamzić, suprug trudnice Nejre Hamzić koju je vozač Hamza Ćatić usmrtio Audijem, za šta je odlukom Vrhovnog suda FBiH naknadno osuđen na 7 godina zatvora, komentirao je za portal “Avaza” ovu odluku.

Semir kaže da njegovu Nejru ni kazna od 100 godina ne može vratiti.

– Ali drago mi je da ima države i da funkcionira. Sve je to dosipanje soli na ranu, ali zaista mislim da je kazna od četiri godine bila preblaga – kaže Hamzić za naš portal.

Kaže da će za nekoliko dana, tačnije 17. aprila biti godišnjica pogibije njegove supruge Nejre koja je bila u drugom stanju.

Sud povećao kaznu Hamzi Ćatiću zbog nesreće u kojoj je poginula trudnica Nejra Hamzić i njeno nerođeno dijete

– Teško mi je sve to… Užasno teško – dodao je na kraju semir Hamzić.

Podsjećamo, 17. aprila prošle godine, u mjesecu ramazanu, oko 18 sati u Seat u kojem je bila Nejra Hamzić s prijateljicom, svom silinom zabio Audi koji je pretjecao.

Audijem je upravljao osuđeni Hamza Ćatić.

Vrhovni sud Federacije BiH uvažio je žalbu Tužilaštva KS i preinačio presudu Kantonalnog suda u Sarajevu tako što je Hamzu Ćatića pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79