Supruga Adela Kabaša: Ja i moja djeca trpimo ozbiljno zlostavljanje, objekt nam je potpuno razoren u eksploziji

Emina Kabaš, supruga Adela Kabaša (ranije Murtović), koji je u bijegu zbog likvidacije Mehmeda Meše Ramića, svjedočila je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu u nastavku suđenja Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, optuženima za likvidaciju Kenina Lukača u januaru ove godine u naselju Pofalići.

Svjedokinja je, u pratnji sudskih policajaca, prošla kroz predvorje, gdje je sjedio Zulfo Ramić, otac likvidiranog Mehmeda Ramića, a kojem je Kenin Lukač bio najbolji prijatelj. Na isti način je Emina Kabaš sprovedena i po završetku svjedočenja.

Emina Kabaš ispričala je da je na dan likvidacije Kenina Lukača, Asmir Murtović (brat Adela Kabaša, njenog supruga, op.a.) dolazio u njen ugostiteljski objekt „Food Office“ u naselju Nova Otoka. Tog dana uzela je Asmirov auto, jer je njen bio na servisu, te otišla iz objekta, javlja Dnevni avaz.

Kada se vratila, Asmir je bio uzrujan, rekavši joj da je dolazio Kenin, da je obišao tri puta oko lokala, čekao ga da izađe te da mu je prijetio pištoljem. Asmir joj je tada rekao i da se boji vratiti kući. Kabaš je rekla da je dala videozapis s nadzornih kamera na kojem se sve vidi. Ona je, također, navela da je Kenina Lukača poznavala samo iz viđenja.

Na pitanje advokata Omara Mehmedbašića da li joj je objekt oštećen, Emina Kabaš je rekla da joj je objekt potpuno razoren u eksploziji koja se desila u avgustu.

Spomenula je da je, iz straha, morala napustiti državu nakon što su je dvije ženske osobe bliske Ramićima, kad je bila s djetetom od šest mjeseci, napale u jednom tržnom centru.

Vijeće nije prihvatilo prijedlog koji je advokat Amir Hadžić na početku predložio, da se isključi javnost zbog sigurnosti svjedoka, ali je predsjedavajuća Vijeća upitala Eminu Kabaš ima li problema.

Kabaš je rekla da ima te da je srela Zulfu Ramića pred sudnicom.

– Protiv njega i njegove porodice podnijela sam osam prijava, jer ja i moja djeca trpimo ozbiljno zlostavljanje. Presreću nas na javnim mjestima i prijete nam – kazala je Emina Kabaš.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79