Supruga Čička očajna: Zarazio se na KCUS-u, prolazimo 9. krug pakla, nisam znala ni je li živ

Želimir Altarac Čičak smješten je u Repiratorni centar u okviru KCUS-a nakon zaraze koronavirusom.

To je objavila njegova supruga Edina Gugać na Facebooku dodavši da će napisati samo dio svog iskustva s KCUS-om.

– Najkraće i najvažnije, detalji su još puno, puno gori. Pišem da znate da sam i ja jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno 9 krugova pakla sa KCUS-om. Nažalost, Željko je prethodnih mjesec dana imao težih zdravstvenih problema, a sada je kompleksan pacijent COVID pozitivan u Respiratornom centru – zgrada stare hirurgije na KCUS-u.

Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u – Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici. Zadnji je pokazao simptom/e i to na dan kada je trebao biti otpušten. Prebačen je 19. marta na “Podhrastove” i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao. Mobitel mu je bio ugašen, uprkos mojim molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerovatno baterija ispraznila, i uključi to nije urađeno tri dana.

 

A 22. marta je sa “Podhrastova” uz telefonski poziv upućen meni i rečenicu da kupim lijek “Tocilizumab” od 600 miligrama, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje. Lijek sam odmah kupila i to dvije doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba i odnijela ga. Od tada, 30 sati ja nisam imala pojma šta je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni da li mu je lijek induciran, ni da li je i dalje na podršci kiseonikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopšte smješten ili je u Respiratornom centru?

Na pozive ne odgovara niko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na kiseoničkoj podršci i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija ne znam ništa – napisala je Čičkova supruga.

Želimir Altarac Čičak je poznati sarajevski muzičar i dobitnik priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva” prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79