Supruga Elvisa Terzića oprostila se na društvenim mrežama: “Tvoja Žuta će ispuniti tvoju posljednju želju”

Porodica, prijatelji, kolege i komšije još su u šoku nakon što je objavljeno da je Elvis Terzić, nogometaš FK Famosa iz Hrasnice, preminuo nakon borbe sa bolešću.

Društvene mreže preplavile su brojne emotivne poruke.

Ona koja se ističe je poruka supruge Mirele koja se oglasila na Facebooku.

“Dragi naši, mi smo izgubili našu borbu. Jutros je prestalo da kuca srce naseg abice. U ovom trenutku nemam snage ništa da napišem. Elkić moj lijepi, tvoja Žuta ce ispuniti tvoju posljednju, našu djevojčicu ću izvesti na pravi put… Ljubavi moja jedina, prerano smo te izgubili, Allahu dragom si bio draži srce moje lijepo“, stoji u potresnoj objavi Mirele Terzić.

Podsjetimo, još nije saopćeno vrijeme i datum dženaze.

Fotografija je arhivska, nastala u periodu dok se Elvis liječio u BiH i dok je još uvijek bio u prilično dobrom zdravstvenom stanju.

Objavljeni brojni apeli

Sredinom decembra objavili smo apel za pomoć, a nakon što je Terzu bolest otrgla iz zagrljaja kćerkice Ajlin.

Poprilično se dugo borio za život, 17. decembra prebačen je u Tursku specijalnim sanitetskim avionom, a u tom momentu nije se znalo hoće li uopšte preživjeti i let.

Elvis je prije zaraze virusom COVID-19 bio zdrav mladi čovjek, sportista.

Njegovi zdravstveni problemi počinju nakon prebolovanog virusa i od tada nije bilo poznato sa čime se njegovo tijelo borilo.

On je bio u polusvjesnom stanju, ali na spomen njegove supruge i voljene kćerke Ajlin njegove oči su reagovale, što je davalo nadu da će ponovo otvoriti oči i zagrliti svoju kćerkicu i voljenu suprugu.

Brojni nogometaši i prijatelji dodatno su apelovali za pomoć, ali nažalost liječenje nije urodilo plodom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

U trenucima je bio i u stabilnom stanju, te je uspijevao da samostalno diše bez potpore kisikom, a nalaz likvora nekoliko puta je bio negativan na kandidu.

Njegova kćerkica Ajlin mu svakodnevno mu je slala glasovne poruke i sigurni smo da mu to je to davalo dodatnu snagu dok se bori za život!

“Abice, volim te, ja znam da si ti jak i ja cu ti tamo brzo doći, da znaš. Volim te abice!”

“Abice, danas sam bila u školi i dobila sam peticu. Sad sam se vratila. Volim te!”

Na njen umilni glasić, njegove oči bile su širom otvorene, a i ljekari su krajem decembra bili zadovoljni njegovim stanjem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79