Supruga osuđenog ratnog zločinca Mladića: Ratko nije zaslužio takvu kaznu

Bosiljka Mladić, supruga ratnog zločinca i krvnika Ratka Mladića, izjavila je da on “nije zaslužio kaznu koja mu je presuđena u Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu”. Ona tvrdi da je Mladić “kao čovjek i kao vojnik visokomoralan i pravedan”.

“Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je i kao čovjek i kao vojnik visokomoralan, pravedan. On je za neka druga vremena, ali valjda će jednom doći i ti dani koji će posvjedočiti da mu nisu presudili ni po pravu, ni po pravdi”, rekla je supruga zločinca kojem je jučer potvđena doživotna kazna zatvora.

Ona je istakla da je drugostepena presuda kojom je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora bila “posljednji udarac od kojeg će se porodica teško oporaviti”.

“Sada, ali samo zasada, ova nepravedna odluka suda je najdublji žig”, rekla je ona za Večernje novosti, te dodala ja je uvjerena da će se “o generalu Mladiću jednog dana drugačije pisati”.

“U slozi, razumijevanju, proveli smo više od pola vijeka i ja mogu da posvjedočim da su mu bila primarna ljudska načela, veliki rad i disciplina. Ne, on se nikada ne bi ogriješio o pravila ratovanja”, istakla je Bosiljka Mladić.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je jučer doživotnu kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. Mladić je, između osgalog, osuđen i za genocide u Srebrenici.

Sramotna i skandalozna je činjenica da su, osim porodice, brojni mediji i političari u RS-u i Srbiji stali u odbranu ovog zločinca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79