Suprugu ubo nožem u stomak: Osuđen na četiri godine zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Đorđu Neškovića (57) iz Boljanića kod Doboja na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva supruge Todore, koju je nožem ubo u stomak.

Presuda je izrečena nakon što je sudsko vijeće odbilo žalbe tužilaštva i odbrane kao neosnovane i potvrdilo prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju.

Za pokušaj ubistva Neškoviću je izrečena kazna od tri godine i sedam mjeseci zatvora, dok mu je za neovlašteno držanje vatrenog oružja izrečena kazna od šest mjeseci zatvora. Kazne su objedinjene u jedinstvenu od četiri godine.

U presudi se navodi da je Đorđo 9. septembra 2019. godine došao do štale koju koristi njegova supruga. Nakon kraće prepirke suprugu je ubo u stomak čakijom na preklapanje, s oštricom dugačkom 13 centimetara. U presudi se navodi da je zločin počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti usljed pijanstva s koncentracijom od 1,65 promila alkohola u krvi.

Nakon hapšenja policija je pretresla njegovu imovinu i pronašla vojnu pušku M-48, čije je držanje građanima zabranjeno. U izrečenu kaznu optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 9. septembra 2019.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79