Supružnici Dukić te Aleksandar Nikolić osumnjičeni su za pranje skoro pet miliona maraka zarađenih trgovinom narkoticima

MUP RS-a je Tužilaštvu BiH podnio prijave protiv Petra i Jelene Dukić, te Aleksandra Nikolića zbog pranja novca

Supružnici Dukić iz Banje Luke, Petar i Jelena, te Aleksandar Nikolić osumnjičeni su za pranje skoro pet miliona maraka zarađenih trgovinom narkoticima.
Prijava Tužilaštvu

Dukić, koji je uhapšen u akciji Transporter, tokom koje su zaplijenjena 303 kilograma skanka vrijednog 1,2 miliona KM, tereti se da je novcem zarađenim kriminalom kupovao nekretnine u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, te skupocjena vozila vrijedna 3.807.949 KM.

Navodeći inicijale osumnjičene trojke, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su saopćili da je drugoosumnjičena kupila nekretnine u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu i vozila ukupne vrijednost 520.252 KM, dok je trećeosumnjičeni kupio nekretnine u Istočnom Sarajevu i vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM.

Sve troje osumnjičenih je prijavljeno Tužilaštvu BiH, a na teret im se stavlja krivično djelo pranje novca.

– Lica se sumnjiče da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela koristila u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa njim, navodi se u policijskom saopćenju.

Akcija Transporter pokrenuta je u novembru 2021. kada je uhapšeno 11 osoba zbog sumnje da su se, kao organizovana kriminalna grupa, bavile međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina. Pomenuta 303 kilograma skanka nađena su u kombiju koji je koristio Dukić.

Prepakivanja narkotika

Kako je Oslobođenje ranije pisalo, on je tada izbjegao hapšenje, ali se početkom decembra prošle godine predao sudskoj policiji u Sarajevu, nakon čega je smješten u pritvor, gdje je boravio sve do augusta ove godine. Trenutno je pod mjerama zabrane, kao i osumnjičeni Nikolić.

Dukić i Nikolić su, prema tvrdnji Tužilaštva BiH, bili članovi grupe kojom je rukovodio nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u vrijeme njegovog mandata kao ministra sigurnosti Bojan Cvijetić. Ova grupa je sarađivala sa grupom švercera droge kojom su rukovodili Milivoje Lovrenović Čaruga i njegov sin Dušan, a koji su obuhvaćeni istragom Storage.

Jedan od osumnjičenih u ovom predmetu je i Predrag Petković, koji se tokom jučerašnjeg dana, u pratnji advokata, predao Tužilaštvu BiH. On se tereti za organizovani šverc drogom, oružjem, teškim krađama i krijumčarenjem ljudi, odnosno da su od 2019. u Albaniji i Crnoj Gori nabavljali velike količine marihuane, koje su dopremali u BiH i skladištili na području Gradiške. Dio droge su preprodavali u BiH, dok su veći dio prepakivali i krijumčarili prema Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj i Njemačkoj. U bjekstvu je bio 12 mjeseci. O daljim mjerama protiv njega će odlučiti Sud BiH piše Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79