Supružnici Roso negirali krivicu za 13 krivičnih djela

Bračni par Goran Roso alias Goran Pećaranin i Martina Roso izjasnili su se danas u banjalučkom Osnovnom sudu da nisu krivi po optužnici koja ih tereti za 13 krivičnih djela.

Optužnicu protiv njih podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, a Goran i Martina su uhapšeni u policijskoj akciji „Parma“.

Njihovo hapšenje izazvalo je dosta pažnje, kako zbog broja krivičnih djela koja su počinili, tako i zbog toga što je od njih tokom akcije oduzet helikopter.

U optužnici se navodi da su lažnim predstavljanjima, prijetnjama i drugim krivičnim djelima od porodice pokojnog Milutina Žujića, vlasnika benzinskih pumpi “Parma trend“, oteli veliki broj nekretnina, koje su zatim prodali, kao i da je Martina s lažnom diplomom radila kao stomatolog u Banjaluci.

U optužnici je navedeno da se Goran Roso, preko advokata, od 2014. pa do 2019. godine lažno predstavio porodici Žujić kao pripadnik SIPA i tvrdio da im može pomoći.

– Porodica Žujić mu je dala na korištenje porodičnu kuću u Trnu, koju je on potom iznajmio V.D. na tri mjeseca. Za to je dobio 5.000 evra, a taj novac nije predao članovima pomenute porodice. Osim toga, on je automobil „mercedes ML 420 CDI“, koji je dobio od njih na korištenje, bez saglasnosti vlasnika prodao V.D. za 15.000 evra i zadržao novac – piše u optužnici.

Roso se u periodu od 2016. do 2017. godine oštećenom Z.A. lažno predstavio kao službenik SIPA u namjeri da sebi pribavi korist. On je od Z.A. pozajmio ukupno 35.000 maraka i na kraju ostao dužan 10.000.

Prema drugoj tački optužnice, on je 19. novembra prošle godine u Aleji Svetog Save prišao oštećenoj Ž.D.B, tako što joj je prišao s leđa i uhvatio je za zadnji dio vrata. Dok ju je držao za vrat prijetio joj je da će gledati kako muči i ubija njene najmilije, a potom da će i ona umrijeti u najvećim mukama.

Dalje se navodi da su Goran i Martina Roso u maju 2018. godine napravili lažni ugovor o posudbi novca, u kojem su naveli da zajmodavac Martina Roso daje u zajam Ž.B. kao zajmoprimcu iznos od 340.000 maraka, sa rokom vraćanja do 1. aprila prošle godine.

U ugovoru su naveli da ako Ž.B. ne vrati novac u datom roku, da će se ugovor smatrati kupoprodajnim ugovorom kojim oštećena njoj prodaje svoj petosobni stan u Banjaluci u Ulici Desanke Maskimović od 118 metara kvadratnih. Nakon toga su ovaj lažni ugovor, kako dokaz uz tužbu, podnijeli Osnovnom sudu u Banjaluci. Tužbom su tražili da se na osnovu Ugovora o zajmu utvrdi pravo vlasništva u korist Martine Roso. Oni su znali da Ž.B. nije potpisao taj ugovor i tako su doveli u zabludu Sud.

Roso je potom 29. aprila prošle godine, a nakon što je od Osnovnog suda primio dopis uz dostavljanje tužbe na odgovor, napravio lažnu ispravu naslovljenu sa „Odgovor na tužbu i priznanje tužbenog zahtjeva“, falsifikujući potpis Ž.B. i takvu ispravu upotrijebio kao pravu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79