Supružnici ucjenjivali i falsifikovali: Ona lagala da je zubar, on glumio policajca

Bračni par Roso, Goran (48) i Martina (39), koji se terete da su oštetili više ljudi za nekoliko stotina hiljada maraka, u banjalučkom Osnovnom sudu jučer su negirali krivicu. Oni se, po 13 tačaka optužnice, terete za lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti te falsifikovanje isprave.

– Goran Roso se od 2014. do 2019. putem advokata porodici pokojnog Milutina Žujića, vlasnika benzinskih pumpi Parma trend, predstavio lažno kao pripadnik Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) te im je na ime pomoći na nezakonit način oduzeo više nekretnina. Porodica Žujić mu je dala na korištenje kuću u Trnu, koju je on iznajmio V. D. na tri mjeseca, za šta je dobio 5.000 eura, a novac nije predao vlasnicima. Na čuvanje mu je povjeren i Mercedes, koji je on bez njihove saglasnosti prodao V. D. za 15.000 eura, stoji u optužnici. On je, navodi se dalje, prijetio ubistvom Ž. D. B, kojoj je govorio da će gledati kako joj ubija i muči najmilije.

– Supružnici Roso su u maju 2018. napravili lažni ugovor o posudbi 340.000 KM, a Goran Roso je sačinio lažnu punomoć te je izradio dva lažna nalaza kako bi tražio “pogodnosti u pogledu izvršenja krivičnih sankcija”. Martinu optužnica tereti i da je na osnovu lažne diplome stomatologa dobila licencu i pružala zdravstvene usluge, stoji u optužnici protiv supružnika uhapšenih u akciji Parma prenosi Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79