Suspendovan policajac Dalibor Cvijanović koji je palicom pretukao mladića Amara Puzića

PS Odžak je suspendovao Dalibora Cvijanovića, koji je nanio povrede 29-godišnjem Amaru Puziću

Dalibor Cvijanović, policajac Policijske stanice Odžak, suspendovan je s posla jer je 25. aprila ove godine nanio lake tjelesne povrede 29-godišnjem Amaru Puziću iz Odžaka, saznaje Oslobođenje. Prema našim saznanjima, sve se odigralo u prostorijama Policijske stanice Odžak.

Disciplinska odgovornost

– Njih dvojica su dan ranije sjedili skupa i pili, a Puzić je tom prilikom snimio mobitelom Cvijanovića, koji je konzumirao alkohol. Problem je bio u tome što je Cvijanović tada bio na dužnosti. Puzić je sutradan došao u PS do Cvijanovića kako bi riješio nesuglasice sa njim piše Oslobođenje.

Želio je da mu se izvini i rekao da će snimak izbrisati. Međutim, Cvijanović je uzeo palicu i počeo ga udarati po tijelu i glavi. Sve su vidjele Cvijanovićeve kolege koje su ga spriječile da tuče Puzića. Policajci su pozvali Hitnu pomoć, a kolegu su uhapsili, kaže za Oslobođenje izvor blizak istrazi.

Puziću je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Odžak, a potom je upućen u Županijsku bolnicu u Orašju na pretrage.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona su, navodeći inicijale uhapšenog i oštećenog, kazali da su o događaju upoznati istražitelji Jedinice za profesionalne standarde koji su postupili u skladu sa zakonom i utvrdili činjenice vezane za disciplinsku odgovornost osumnjičenog.

– Dana 26. aprila 2023. godine D. C. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje u obavljanju službe, a u vezi sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

Osumnjičeni je nakon hapšenja smješten u prostorije za smještaj Policijske uprave Orašje, gdje je zadržan 24 sata i ispitan, rečeno nam je kratko u Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona, koje je osumnjičenog policajca predalo u nadležnost Tužilaštva.

Nema opasnosti

Saznajemo da je nakon toga postupajući tužitelj Posavskog kantona zatražio određivanje pritvora za Cvijanovića, ali je nadležni sud prijedlog odbio jer nema opasnosti da će ponoviti krivično djelo, s obzirom na to da je već suspendovan s posla.

Saznajemo i to da je Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo internu istragu protiv osumnjičenog policajca, te da je povrijeđeni Puzić upućen na detaljne pretrage, kao i na magnet glave.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79