Suspendovani nastavnik Slaviša Spasojević za CH: Branim pravo djece na zdrav život

Slaviša Spasojević nastavnik matematike i fizike u OŠ Sveti Sava u Modriči 3. septembra je udaljen sa nastave zbog nepoštovanja mjere nošenje maske u zatvorenom prostoru. On je danas dao izjavu pred Disciplinskom komisijom nakon što je nekoliko dana u školi i na časovima odbijao da nosi masku na licu.

Piše: D. Pavlović za Crnu-Hroniku

“Smatram da sam svojim postupcima, tj. odbijanjem da nosim masku i upozoravanjem učenika na štetnost iste, branio ustavnost, zakonitost i pravo djece na zdrav život i normalan tok nastave, a ko insistira na nošenju maske, čini suprotno.

Ne samo da nismo dužni da ispunjavamo neustavne i nezakonite naredbe paradržavnih tijela poput kriznog štaba ili epidemiološke službe, već su svi državni službenici, po Ustavu i Zakonu, dužni da ih kategorički odbiju, umjesto što insistiraju na njima.

Rukovodstvo škole i nastavnici koji uporno insistiraju na poslušnosti ovim neustavnim i nezakonitim naredbama, primoravajući na taj način djecu da nose maske, učestvuju u ugrožavanju zdravlja i psihološkom genocidu nad djecom.

Preporuka nije obaveza i ne postoji pravni akt koji nas obavezuje da nosimo masku.

Napominjem, da se ne borim protiv institucija, sistema, niti bilo koga drugog, već sam opredijeljen da na ovaj način branim svoja ljudska prava.

Vrijeme će da se okrene i mnogi će biti prozvani i odgovorni za ovu mega-prevaru”, napisao je Spasojević na svom Facebook profilu.

Podsjećanja radi, Slaviša Spasojević je na svom Fejsbuk profilu prethodna dva dana objavljivao informacije o tome kako je maska “obilježje pokornosti i brnja”, te da ostaje pri svom stavu da istu ne nosi.

Na društvenim mrežama ovaj nastavnik dobija ogromnu podršku kako iz Modriče, tako iz cijele BiH, ali i Srbije, situacija u njegovoj školi je potpuno drugačija. Njega je prijavio neko od njegovih kolega te je suspendovan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79