Susret koji topi srca: Poslije mjesec i po dana prvi put vidjeli svoje bebe

Usljed zemljotresa koji se dogodio u Hrvatskoj i epidemije koronavirusa roditelji u Zagrebu nisu mogli da vide svoje bebe, one koje su se više sedmica nalazile u inkubatoru.

Ovaj mladi bračni par je jedan od njih. Život su im uljepšali njihovi blizanci Elena i Toma, ali rođeni u su u Petrovoj bolnici u Zagrebu nekoliko sati prije zemljotresa. Elena je težila svega 590 grama i kao prevremeno rođena djeca stavljeni su u inkubator, gdje su morali da ostanu neko vrijeme kako bi dostigli odgovarajuću kilažu i bili potpuno spremni za izlazak iz bolnice.

Njihov prvi susret s mališanima zabilježila je kamera emisije “Provjereno”.

Roditelje i bebe razdvojio je prvo zemljotres, a potom i pandemija koronavirusa. Stroge epidemiološke mjere u bolnicama nisu dozvoljavalje da se roditelji po prvi put sretnu sa svojom djecom. Sada, kada su mjere popustile, i kada je situacija sa koronavirusom pod kontrolom, roditelji su dobili priliku da poslije više od mjesec dana po prvi put vide svoje bebe.

Kada su stigli ispred bolnice, uzeli su zaštitne maske i rečeno im je da mogu da uđu.

– Bio mi je rođendan par dana prije nego što sam se porodila, ovo mi je najlepši poklon – rekla je majka.

Kada su stigli do sobe gdje su bebe bile smještene, mlada majka je samo kroz suze uspjela da izusti “joj bože, kako je mala”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79