Foto: PSBiH
Susret Zvizdića i Miokovića: Razgovori o prevenciji bahate vožnje i unapređenju saradnje

Susret Zvizdića i Miokovića: Razgovori o prevenciji bahate vožnje i unapređenju saradnje


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić primio je danas novoimenovanog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Dragana Miokovića.

Na sastanku su razgovarali o unapređenju saradnje između dva parlamenta i aktuelnoj situaciji u zemlji.

Jedna od ključnih tema sastanka bila je inicijativa koju je predložio Zvizdić, a koja je usvojena na prethodnoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH.

Ova inicijativa se odnosi na prevenciju bahate i obijesne vožnje, a dogovoreno je da bude razmatrana i na sjednici Federalnog parlamenta.

Predsjedavajući Mioković je istakao da je inicijativa od velikog značaja za sigurnost u saobraćaju i naglasio da će podržati sve institucionalne aktivnosti s ciljem izmjena zakona koje će biti u korist građana.

Zvizdić i Mioković su se složili da je neophodna saradnja i zajedničke aktivnosti kako bi se unaprijedio kvalitet života svakog građanina Bosne i Hercegovine.

Sa sastanka je poslata jasna poruka o važnosti zajedničkog djelovanja i koordinacije između različitih nivoa vlasti u zemlji, saopćeno je iz PSBiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija