Sutkinja Melisa Kovačević puštena na slobodu

Melisa Kovačević, sutkinja Općinskog suda u Zenici, odlukom suda u Kaknju puštena je na slobodu. Izrečene su joj mjere zabrane.

Kovačević je uhapšena u martu u akciji kodnog naziva “Kameleon” koje su provodile brojne agencije pod nadzorom Tužilaštva. Sumnja se da je sutkinja Općinskog suda u Zenici u dužem vremenskom periodu činila koruptivna krivična djela.

Pripadnici Federalne uprave policije pretresli su njenu sudnicu, odnosno kancelariju, računar, mobitel, stan… Nakon što su “upali” u njenu kancelariju u civilu, obavijestili su je da je uhapšena.

Za sutkinju Kovačević odranije se špekuliralo da je u svojstvu sutkinje posredovala prilikim donošenja oslobađajućih sudskih presuda, za što je uzimala novac, često i u vidu “pozajmice”.

Interesantno je da je Kovačević nakon hapšenja po sprovođenju u Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), umjesto na službeni ulaz, kako je to inače praksa, sprovedena u pritvor i na daljnje postupanje kroz garažu.

Kako saznajemo, Kovačević je preko 10 godina dodatni sudija. Na krivični referat postavlja je tadašnja predsjednica Dijana Ajanović, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79