Sutra dolaze vakcine u FBiH, ali na nastavak imunizacije građani će morati još pričekati

U skladu s informacijama dobivenim telefonski iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, vakcine kod njih stižu sutra, međutim, upitno je kada će proces vakcinacije i revakcinacije biti nastavljen, saznaje Klix.ba.

Naime, najavljen je dolazak vakcina protiv koronavirusa Pfizer, Sinovac i AstraZeneca koje su pristizale kroz EU i COVAX mehanizam, međutim, još uvijek nema informacija o predviđenim količinama za Kanton Sarajevo.

Dodatni zastoj u procesu imunizacije izazvat će činjenica da, s obzirom na to da se radi o novim serijama vakcina, sve moraju ići na analizu u Agenciju za lijekove i medicinska sredstva.

Podsjećamo, danas smo izvijestili kako je veliki broj građana došao do dvorane Zetra na termin koji im je zakazan prilikom primanja prve doze vakcine, a morali su se vratiti jer doza za revakcinaciju nema

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79