Sutra dženaza supruzi koju je likvidirao muž u Tuzli

Detalji porodične tragedije u kojoj je muž ubio suprugu, pa sebe: Sin dobio poziv u reprezentaciju BiH, trebali su proslaviti, ništa nije slutilo na tragediju. Kako smo već ranije prenijeli, muškarac koji je jutros iz vatrenog oružja likvidirao suprugu, a potom sebe ranio je kasnije podlegao u bolnici.

Za sada nisu poznati motivi ovog zločina koji je potresao Tuzlanski kanton i cijelu državu.

Dženaza namaz klanjat će sutra (15.11.2022.) godine na mezarju Milešići u 14:30. Miralema Mehmedović preminula je u 52. godini života. Iza nje ostala je kćerka Silma, sin Eldar, braća Miralem i Damir te ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Ova vijest šokirala je Tuzlake koji se na društvenim mrežama opraštaju od Mehmedovića, uz riječi nevjerice. Bračni par Salko i Miralema Mehmedović su roditelji Eldara Mehmedovića, fudbalera FK Sloboda.

Eldar Mehmedović jučer je dobio poziv za naredno okupljanje U-21 reprezentacije BiH i prijateljsku utakmicu protiv Bugarske. Igrači će se okupiti 20. novembra u Etno selu Stanišići, a dva dana kasnije putuju u Bugarsku. Fudbaleri FK Sloboda danas igraju svoju utakmicu Premijerlige BiH protiv Posušja, rezultat je 2:1, a navijači su pozvali svoje fudbalere da danas igraju za svog saigrača, Eldara Mehmedovića.

Užas iz Tuzle: Zlatni ljiljan Salko Mehmedović likvidirao suprugu Miralemu

Iz Saveza su se oprostili od Mehmedovića.

– Dana 13. novembra 2022 godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ iz Tuzle. Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda.

Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH „Zlatni ljiljan“ dana 15.04.1995. godine. Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79