Sutra olujni vjetrovi i pljuskovi: Objavljena prognoza za naredne dane

Za sutra meteorolozi prognoziraju pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i pljuskovima.

Prije podne slabije padavine na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U drugoj polovini dana jačanje padavina u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. U većem dijelu Bosne prolazno jača kiša tokom noći na srijedu.

Vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. U večernjim satima lokalno su mogući i olujni udari vjetra i do 80 km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u Hercegovini gdje se prognozira između 20 i 50 litara padavina po metru kvadratnom. U Bosni slabije padavine. Jače jugo u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U četvrtak će u našoj zemlji preovladavti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

Novo jače naoblačenje koje će usloviti kišu meteorolozi najavljuju za petak.

Jača kiša u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Kod većine meteoropata tokom utorka moguće reakcije na promjenu

U utorak se nastavlja period relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika.

Usljed izraženijeg strujanja toplog zraka i povremenih padavina, kod većine meteoropata moguće su reakcije na promjenu, pretežno u vidu glavobolje, lošijeg raspoloženja, dekoncentracije, nesanice.

Neuobičajeno visoke i ugodnije temperature za ovaj period, djelimično će umanjiti negativne efekte nestabilnog vremena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79