Sutra smjena direktora ZOI ’84 Kenana Magode: Evo ko je novi direktor ZOI-a

Sječa direktora javnih preduzeća koje je postavila ranija Vlada Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, se nastavlja.

Kako saznaje Raport za sutra je zakazana sjednica Nadzornog odbora preduzeća ZOI ’84, na kojoj će se razmatrati smjena direktora Kenana Magode i postavljanje vršioca dužnosti.

Druga tačka dnevnog reda bit će razriješenje izvršnog direktora.

Neposredno prije zakazivanja ove sjednice, naprasno je smijenjen raniji saziv Nadzornog odbora, te postavljen novi, koji će izvršiti smjenu trenutnog direktora.

Novi članovi NO su Jasmin Jarebica, Aiša Ćenanović i Anita Alihodižić. Smijenjeni članovi su bili: Nedžad Holjan, Emir Vučijak i Dževad Lavić.

Magodu je imenovala Vlada tzv. Šestorke. Kadar je SDP-a.

Umjesto njega će, kao vršilac dužnosti, biti imenovan kadar DF-a.

Edis Baković bit će novi v.d. direktora ZOI'84, saznaje “Avaz.ba”.

Kako smo ranije pisali, ova pozicija pripala je Demokratskoj fronti, a informaciju nam je potvrdio DF-ov zastupnik u Skupštini KS Sead Milavica.

– Edis Baković će biti novi direktor preduzeća. On je mašinski inžinjer. Nije član stranke, ali je stručan za ovu poziciju – potvrdio nam je Milavica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79