Sutra u 12 sati protesti zbog brutalnog ubistva Nizame Hećimović

Sutra u 12 sati protesti zbog brutalnog ubistva Nizame Hećimović


Nizama Hećimović, nevjenčana supruga Nedima Sulejmanovića, postala je žrtva brutalnog zločina koji je šokirao Bosni i Hercegovinu. U okrutnom činu nasilja, ubica je ne samo oduzeo nevin život Nizami, već je njeno stradanje emitovao uživo putem društvene mreže Instagram, dodatno potresavši zajednicu.

Sulejmanović je prvo nasrnuo na svoju nevjenčanu suprugu, krvnički je pretukao i snimao je u trenucima njenih posljednjih udaha. Nizama Hećimović, krvava i izobličena od povreda, držala se ispred vlastitog doma. U pozadini snimka odjekivali su plač djeteta, dodatno pojačavajući jezu koja je obuzela javnost. Posljednje riječi koje je Nevzeta izgovorila su odjeknule širom zemlje: “Bojala sam se, bojala sam se za sebe i dijete.” U trenutku nemoći i straha, Sulejmanović je hladnokrvno ispalio smrtonosni hitac u njenu glavu.

Reakcija zajednice na ovu nepojmljivu tragediju nije izostala. Građani Gradačca su spontano organizovali proteste kako bi osudili svaki oblik nasilja. Sutra, sa početkom u 12 sati, na Trgu Alije Izetbegovića, sugrađani će se okupiti kako bi izrazili svoju ogorčenost i zahtijevali promjene u sistemu koji bi trebao pružiti zaštitu nevinim žrtvama.

Nerma Šarić, jedna od organizatora protesta, poziva građane da se pridruže okupljanju i jasno stave do znanja da nasilje nema opravdanje. Ovaj spontani skup takođe ima za cilj podstaći širu društvenu diskusiju o nužnosti suzbijanja nasilja u svim njegovim oblicima.

Ovaj tragični događaj podsjeća nas na važnost borbe protiv nasilja i nužnost zaštite svih žrtava. Osim Nizame Hećimović, Sulejmanović je takođe oduzeo život Onderu Džengizu i njegovom sinu Denisu Džengizu, turskim državljanima. U akciji spašavanja i zaštite drugih, ranjeni su i policajac Husein Kotorić, građanin Nedim Pamuković i Haris Džengiz, bračni drug Ondera Džengiza.

Dok zemlja tuguje za izgubljenim životima sa bolom, javnost se okreće zajedničkim naporima kako bi osigurala da ovakva tragedija ne ostane zaboravljena. Protesti postaju izrazom snage zajedničkog glasa i apelom za promjenom u društvu koje osuđuje nasilje i podržava pravdu za sve žrtve.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija