Sutra u Sarajevu – magla!?

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme. Ponegdje na zapadu, sjeverozapadu i u centralnim područjima Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina. Do kraja dana u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovini s pljuskovima i grmljavinom.

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom.

 Sutrašnja prognoza  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Sutrašnja prognoza Foto: (FHMZ)

U Sarajevu će biti sunčano, a tokom poslijepodneva ili krajem dana postepen porast naoblake, ponegdje na području kantona, može uvjetovati lokalne pljuskove. Zanimljivo je da će, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra popodne u glavnom bh. gradu biti magla!

I Željko Majstorović, najpoznatiji bh. meteorolog, u izjavi za “Avaz” kaže da je to rijetka pojava usred ljeta.

To može biti lokalno, ali, u suštini, vrijeme ide nabolje. Prema prognozama koje pratim, bit će sve više sunca, sve manje oblaka, uz koji lokalni pljusak – kazao nam je Majstorović, dodavši da onu koji u narednom periodu planiraju godišnji odmor ne trebaju brinuti o vremenskim prilikama.

 Majstorović: Dolazi dobar period za godišnji odmor  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Majstorović: Dolazi dobar period za godišnji odmor prenosi Avaz.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments