Suzbijanje širenja virusa: U Turskoj zabranjena okupljanja za sehur i iftar

Turska će nastaviti sa djelimičnim ograničenjima u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, a zbog rastućeg broja slučajeva zaraze i smrtnih ishoda, izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

– Policijski sat od 21 sat do 5 sati ujutru će biti nastavljen – kazao je Erdogan nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu koji je trajao više od tri sata.

Kao dio mjera, bit će ograničen i rad restorana i kafića koji će moći da rade sa maksimum 50 posto kapaciteta.

Gradovi koji se suočavaju sa veoma visokim rizikom od koronavirusa imat će policijski sat tokom vikenda, dodao je predsjednik Turske.

Naglasio je da od ukupno 81 provincije u Turskoj, 58 ili 80 posto populacije je klasifikovano kao veoma rizično za koronavirus.

– Tokom mjeseca ramazana, okupljanja za sehur i iftar, koja se održavaju prije i poslije posta, zabranjena su u zemlji – kazao je predsjednik Turske.

Pored toga, naveo je Erdogan, zaključavanja tokom vikenda bit će uspostavljena širom Turske tokom muslimanskog svetog mjeseca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79