Suze i jecaji na oproštaju od Kurtovića, koji je ubijen u krvavom pohodu u Hanauu

Nakon džuma-namaza u džematu Hanaua više od 5.000 ljudi okupilo se u samom centru grada da bi se oprostili od Bosanca Hamze Kenana Kurtovića i njegovog dobrog prijatelja, Turčina Saida Nesera Hašemija.

Kurtović i Hašemi brutalno su ubijeni u ovom gradu u krvavom pohodu Nijemca Tobijasa Rathjena (Tobias), koji je ubio deset osoba, a teško ranio pet. Rathjen je na kraju presudio i sebi.

Na ovom gradskom trgu okupili su se mnogobrojna Hamzina rodbina, prijatelji, poznanici, radne kolege, ali i mnogi koji ga nisu poznavali.

Prisutni su bili i Hamzin otac Armin i majka Dijana, dvojica braće, kćerka sa suprugom…

Na Hamzin posljednji ispraćaj došli su i predstavnici iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Bol, suze, patnja vidjeli su se na licima mnogih koji su došli da posljednji put isprate 20-godišnjaka porijeklom iz Prijedora.

Posebno je bio emotivan govor gradonačelnika Hanaua Klausa Kaminskog, koji je, između ostalog, rekao da su Hamza i Said bili djeca tog grada. Kaminski je istakao kako je Hamza bio uvijek spreman pomoći drugima, ne štedeći sebe. Rekao je da je Kurtović bio veliki humanista, pa je tako svoj prvi zarađeni novac donirao u humanitarne svrhe.

Nakon klanjanja dženaze koju je predvodio imam iz džemata Hanaua Sedin ef. Durmiš, duga kolona krenula je iz centra grada prema glavnom groblju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79