Suze i žal na komemoraciji: Ćirino ime neće se prestati spominjati do sudnjeg dana

Suze i žal na komemoraciji: Ćirino ime neće se prestati spominjati do sudnjeg dana


Kad bih u jednadžbu morao staviti Ćiru Blaževića i jednu riječ, ja bih stavio antika

Danas će Miroslav Ćiro Blažević biti sahranjen u Zagrebu. Na komemoraciji koja se održava u glavnom gradu Hrvatske, mnogi su pustili i suzu.

Tim povodom govorio je i istaknuti bh. glumac i veliki Blaževićev prijatelj Emir Hadžihafizbegović.

  • Upoznali smo se 1986. godine u ovoj dvorani kad smo prodali 70 hiljada karata. 35 Audicija na kartu više, spavali smo u Esplanadi, a to je bio “riplijevski” podatak na koji se vraćamo.
  • Stevo Karapandža je bio šef kuhinje u Esplanadi, a Ćiro nas je sve vodio na kolače. Jedne subote vodio nas je u Stari lampaš u Samoboru, tad ću ja upoznati legendarnu generaciju. Kad bih u jednadžbu morao staviti Ćiru Blaževića i jednu riječ, ja bih stavio antika. Kad govorimo o Ćiri govorimo o njegovoj sjajnoj karijeri u prošlosti, spominjemo 1982., spominjemo Francusku… Kažu da ljudi umiru dvaput, jednom kad umru i drugi put kad prestanu spominjati njegovo ime, a njegovo ime neće se prestati spominjati do sudnjeg dana – rekao je između ostalog Hadžihafizbegović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija