Sva djeca se u Zenici vraćaju u škole?

Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona danas je održao redovnu sjednicu na kojoj je izmeđuostalog kantonalnom ministarstvu obrazovanja dao preporuku o postepenom vraćanju djece u školske klupe.

S obzirom na povoljnu situaciju s pandemijom koronavirusa kod učenika u školama u Zeničko-dobojskom kantonu, Krizni štab je nakon današnje sjednice dao preporuku o postepenom ublažavanju načina na koji se izvodi nastava te da se učenici mogu vratiti u školske klupe.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić je kazao da će mjere zavisiti od škole do škole jer postoje škole koje mogu organizovati nastavu bez potrebe za online nastavom.

“Stopa obolijevanja mladih do 20 godina života u našem kantonu je duplo manja nego u ostatku FBIH, a više od četiri puta je manja stopa zaraženih u odnosu na ostalu populaciju. Krizni štab smatra i dao je preporuku Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK da započne proces vraćanja djece u škole, odnosno smanjenja online nastave, kako bi se povećao njen kvalitet”, kazao je Kozlić.

U Zeničko-dobojskom kantonu aktivno oboljelih od koronavirusa je 2.234, dok se oporavilo 3.196 osoba. Više od 320 osoba je preminulo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79