Svaka druga kontrolisana pumpa u RS povećala cijene goriva više od dozvoljenog

Tokom proteklog vikenda u Republici Srpskoj vršene su intenzivne kontrole benzinskih pumpi, a predmet kontrole bilo je poštivanje Uredbe o ograničavanju marže prilikom formiranja cijena tečnih naftnih derivata.

Kako su kazali iz Inspektorata Republike Srpske, za dva dana izvršeno je 78 kontrola, u 37 slučajeva inspektori su utvrdili određene nepravilnosti na osnovu čega su izdata 74 prekršajna naloga u iznosu od 527.100 KM.

“Tržišna inspekcija Republike Srpske angažovana je u punom kapacitetu i nastaviće sa kontrolama, te pozivamo trgovce da se pridržavaju Uredbe, jer su propisane kazne visoke, a svaki prekršaj će biti strogo sankcionisan. Za kršenje ove Urebe propisana je kazna za trgovca kao privredno društvo u iznosu od 10.000 KM, te za odgovorno lice 5.000 KM”, poručili su iz Inspektorata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79