Svaka vakcina je dobra, to smo vidjeli s “AstraZenecom”, nismo imali nikakve nuspojave

Imunizacija građana u Zetri danas je nastavljena sa 5.282 doze, najviše “Sinopharm” i “Sinovac” vakcinama. U najavi je “Pfizer” koji dolazi iz Mostara, potvrdio nam je portparol Doma zdravlja KS i član Kriznog štaba KS Arman Šarkić.

Kako je pojasnio, Pfizer je namijenjen za određeni tip pacijenata i ima posebne uvjete skladištenja.

– Svaka vakcina je dobra, to smo vidjeli s “AstraZenecom”, nismo imali nikakve nuspojave. Želja nam je da imamo ozbiljniji kontingent vakcina. Imamo najavu da bi krajem maja i početkom juna trebali imali 100.000 vakcina. Ministar Vranić je ranije govorio da bi za KS trebalo 200.000-250.000 vakcina gdje bismo mogli reći da bismo zadovoljni. Pogoduje nam dobra epidemiološka situacija, odavno nije bila bolja, pandemijska kriva je u opadanju, pritisak je opao u svim segmentima zdravstva – kazao je Šarkić.

Napomenuo je i da je promijenjen rad drive-in punktovi rade u izmijenjenom režimu.

– Građani stariji od 75 godina koji nisu dobili vakcinu sada će se vakcinisati, kao i hronični i teško oboljeli pacijenti – rekao je Šarkić.

Razgovarali smo i s građanima koji su danas došli na vakcinaciju.

– Ide dobro sve, ne može biti bolje, noćas sam došao, prešao sam 100 kilometara – Nusret Oruč.

Zadovoljan uslugom bio je Tufo Šaćirović.

– Došao sam da zaštitim sebe, ali i porodicu – kazao je Šaćirović.

– Šta bude drugima nek bude i meni. Kad se svi vakcinišu došla sam i ja – rekla nam je Zaha Šljivo.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79