Svaki dan putovale zajedno na posao, pa u nesreći izgubile život

U općini Bosanski Šamac danas je Dan žalosti zbog stravične saobraćajne nesreće u kojoj su u srijedu 17. maja život izgubile Bojana Gazetić (28), Dijana Đurić (54) i Soka Stević (54), sve iz Bosanskog Šamca.

Kako je potvrđeno u policiji za volanom Peugeota bila je Gazetić, dok je kamionom upravljao D.R.

Tragedija se dogodila oko 16.20 sati u Novom Selu, na magistralnom putu Bosanski Šamac – Brčko, kada je došlo do stravičnog sudara Peugeota sa kamionom Mercedes, firme Brčko gas.

“Sve tri žene su iz Bosanskog Šamca, ali su zaposlene u Brčkom. Gazetić je radila kao zdravstveni radnik u brčanskoj bolnici, Đurić je bila zaposlena u Vladi Brčko Distrikta, a Stević u jednoj telekomunikacinoj firmi. Često su zajedno putovale na posao i nazad kući”, kaže dobro upućeni izvor portala Una.

Tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz

Tako je bilo i u srijedu, 17. maja. Na kraju radnog vremena krenule su kući za Šamac, kada ih je zadesila tragedija. Tačan uzrok i okolnosti sudara se istražuju, a prvi rezultati istrage ukazuju da je tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz.

“Kretale su se prema Bosanskom Šamcu i sumnja se da je Peugeot, u jednoj blažoj krivini, proklizao, najverovatnije usljed mokrog kolovoza. Vozač je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom koji se zanio i desnom bočnom stranom praktično podletio pod kamion s cisternom, koji je naišao iz suprotnog pravca. Udar je bio toliko jak da su sve tri na mjestu ostale mrtve”, kaže izvor.

U PU Bijeljina navode da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, iz kojeg se nisu oglašavali o ovoj tragediji, piše Srpskainfo.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ove teške saobraćajne nesreće u kojoj su izgubljena tri života”, saopćeno je iz PU Bijeljina.

Ova tragedija je potresla cijeli Bosanski Šamac. Poznanici stradalih u nevjerici kažu da je iza Đurićeve i Stevićeve ostalo po dvoje djece, dok Gazetićeva nije bila udata.

Općina proglasila Dan žalosti

Povodom teške saobraćajne nesreće Općina Bosanski Šamac je donijela odluku da se petak 19. maj proglasi Danom žalosti na području ove lokalne zajednice.

“Dan žalosti oblježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općnske uprave, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama na području općine Šamac. Zbog Dana žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera, niti emitovati muzika u ugostiteljskim i trgovinskim objektima”, saopćeno je iz općine.

Pozvali su sva fizička i pravna lica, koja obavljaju ugostiteljsku delatnost, kao i medije koji deluju na području općine Bosanski Šamac, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.

“Općina Bosanski Šamac upućuje najiskrenije izjave saučešća porodicama nastradalih”, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79