Svakodnevno dijele 600 iftara i somune postačima

Zahvaljujući donatorima, „Merhamet“ u Maglaju tokom prvih 20 dana ramazana osigurao je 600 iftara i 1.500 somuna za postače na području općine, ali i u povratničkim mjestima u općini Doboj. Sve je osigurano zahvaljujući dobrim ljudima, koji često žele ostati anonimni.

– Korisnici redovno dolaze po obroke u Narodnu kuhinju, a za 20 porodica u kojima su stare i iznemogle osobe obroke dostavljamo na kućnu adresu. Tokom ramazana podijelili smo i donaciju od 3.400 kilograma hurmi, i to na području Tešnja, Zavidovića i Maglaja. U saradnji s Medžlisom IZ Maglaj hurme smo podijelili i po džematima, također i korisnicima kuhinje, postačima, našim članovima i donatorima – rekla nam je Sanela Omerović, direktorica maglajskog „Merhameta“.

Podjela oftara na kućnu adresu  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Podjela oftara na kućnu adresuFOTO: AVAZ

Iftare i somune dijelit će svakodnevno do kraja ramazana. Svi koji žele učestvovati u „Merhametovim“ akcijama novac mogu uplatiti na žiroračun 1990 4600 0446 2194.

Uplaćene su i stipendije za 29 djece bez jednog ili oba roditelja s područja Maglaja, Zavidovića, Tešnja, Travnika i Zvornika, u ukupnom iznosu od 6.570,26 KM. Donator je Bosansko-kanadsko humanitarno društvo iz Toronta, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79