Švarc: Bosanci, pišite Angeli angela.merkel@bundestag.de, i Bajdenu joebiden.com! Oni su za BiH!

Angela je za BiH, spriječila je korekciju granica između Srbije i Kosova, rekla je Trampu NE! Sreća je za BiH jer je Bajden predsjednik! Kad Amerikanci ponovo dođu ludilo se završava!

Konstatacija da Angela Merkel šalje Šmita u BiH u dogovoru sa Putinom je SRANJE. Anglea Merkel je dobra prijateljica Bidena! Merkel će pokušati da BiH konačno postane normalna evropska država! BiH je bitna Angeli Merkel!

Bosanci mogu da se oslone na Njemce, nećemo vas iznevjeriti! Merkel ima distancu od Putina, Njemačka neće popustiti Rusiji! Iduće godine ćemo imati američkog predsjednika i njemačkog kancelara koji neće dozvoliti Dodiku da igra igre! Bajden će dovesti novu energiju u BiH! Beograd i Vučić dobro znaju da je sa Bajdenom i Merkel drugačija priča, Vučićevi se već plaše onoga što će se desiti! Bi Hi Kosovo će igrati drugačije igre! Bajden zna koliko se patilo u Bi Hi spreman je suprostaviti se Putinu, ne na budalasti način kao Tramp, nego pametno! Senad: U BiH sumnjaju da Njemačka šalje Šmita kao visokog predstavnika da bi preko njega udovoljiila interesima Rusije, jer Njemačka to mora jer ovisi o ruskom plinu i energentima?

Švarc: To je glupost! Rusija više zavisi od Njemačke, nego Njemačka od Rusije – Rusija, ta ‘’benzinska pumpa’’ će biti na koljenima ako ne proda gas Njemcima! Senad: Ovdje sumnjaju u Šmita jer je blizak HDZ-u, Hrvatskoj i ima hrvatsko odlikovanje? Švarc: To je sranje! Šmit je protestant, a protestant neće upasti u katolički nacionalizam, neće biti sklon ustašama i Čovićevoj bandi! Znam Šmita, bili smo zajedno u Bundestagu, ima karakter! Šmit je navikao donositi čvrste odluke, neće se izvlačiti, nikad to ne radi, on je dobar lik! Dodik je Inzku udarao čvoke, Šmit Dodiku neće dozvoliti da ga mota!

Inzko je fina osoba, ali BiH nije pitanje finoće, Inzko je postao vic! Znam je šta se u Sarajevu uz kafu na Baščaršiji priča, da će Njemačka biti žrtva Plenkovićevog lobiranja za OHR! Nećemo to dozvoliti! Plenković nij najveći nacionalista, ima i onih većih koji pričaju sranja! Biden poznaje BiH, osjeća je, i uvjeren je da se stvari mogu promijeniti! Pa izabrao je saradnike koji znaju sve o BiH!

Senad: Šta znači neće biti OHR-a, hoće li Inzko otići, a Šmit doći, kada i kako? To nije odluka koju možete sada prognozirati! Bosanci trebaju pisati e-mail Bidenu joebiden.com i Merkel angela.merkel@bundestag.de, recite im koliko imate nade da će doći bolji napredak nakon Dejtona! Pokušajte ih podstaći, recite im da ste pretrpjeli svašta, da imate nade! Pozovite ih u BiH! Biden i Angela su ljubazni, bar malo uzmite državu u svoje ruke! Recite im ‘’kada ste nam dali Dejton, izvedite nas odavde’’!

Međunarodna zajednica krivi Bosance za ono što oni, stranci neće da urade! Nemojte preuzimati krivicu! Senad: Zašto te toliko razljutio taj tekst u kojem je Šmit Rusko-Njemački igrač na štetu BiH? Ne volim novinarstvo koje zloupotrebljava! Volim novinarstvo poput FACE TV-a!

Senade, ja sa vama razgovaram jer znam da Senad nikad nije ljudima rekao neistinu, treba više ljudi koji neće biti ničija marioneta! Bosanci, nemojte slijediti novinare koji kažu ‘’imamo tajne informacije’’! Bosanci i Hercegovci, čudo se može ostvariti, hajmo biti optimistični!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79