‘Sve je mokro. Preko stolova smo dodavali djecu i nosili van’

U pomoć su došli volonteri Malog zmaja kako bi pokušali spasiti sve što se spasiti da – od potrepština i hrane, do igračaka koje su trebale ići njihovim korisnicima

Jaka kiša u Zagrebu poplavila je i cijelo skladište humanitarne pomoći, plesnu dvoranu i igraonicu Malog zmaja, društva koje se bavi poboljšanjem kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

– Djeca su bila na igraonici kada se voda počela izlijevati. U roku nekoliko minuta je sve bilo pod vodom. Morali smo djecu evakuirati preko stolova i dodavati volonterima. To su mala djeca od jednu godinu nadalje. I nismo ni stigli reagirati, a već je 200 metara kvadratnih našeg skladišta bilo pod vodom. Ovo nije dovoljno duboka voda koju bi vatrogasci mogli ispumpati. Sada su se volonteri počeli skupljati kako bi rasčistili sve, odnijeli doma i posušili – rekla je predsjednica udruge. Strahuje kako će se većina prikupljene hrane ipak morati baciti.

Čak 150 kvadrata prostora u Našičkoj ulici na Jarunu čini skladište. Čak i kada se voda povuče, isušivanje prostora će dugo trajati.

Skladište humanitarne pomoći je puno hrane, školskog pribora, odjeće za djecu, igračke… Sve je to mokro. Ne znam koliko ćemo toga moći spasiti – istaknula je. Tamo se nalazi nekoliko tona robe.

– Jedino što možemo je neke stvari evakuirati van, ali skladište… To ne možemo ni započeti – istaknula je prenosi 24Sata.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79