Sve je više mučnih detalja o zlostavljanju djevojčice, oglasili se i njeni udomitelji

U petak kasno navečer službeno je objavljeno kako su istražitelji potvrdili sumnje: djevojčicu koja je preminula nakon što se u hrvatskoj bolnici borila za život, zlostavljali su roditelji.

Jučer, javnost je doznala kako su roditelji “djelomično priznali krivnju” te da je prvookrivljena majka, a sudac istrage je detaljizirao kako se “majci stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom, i tako je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici”.

Portal 24sata sada je doznao nove, mučne detalje.

Pozivajući se na svoje dobro obaviještene izvore, pišu kako je policija utvrdila da je majka prošle srijede, 31. 03. , zlostavljala kćerkicu udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu.

Mjesecima je zlostavljali
Tragedija / Hrvatska: Preminula teško povrijeđena djevojčica (2)

Istražitelji su također uvjereni kako su oba roditelja tijekom posljednjih pet mjeseci sustavno zlostavljali djevojčicu.

Psihologinja koja je obilazila obitelj u ova četiri mjeseca upozoravala je roditelje da im djeca imaju svrab.

Ustanovila je i da se puši pored djece, a baka je upozoravala da djevojčica sve slabije govori, da traži udomitelje. Djevojčici su ustanovljene modrice i prije premlaćivanja zbog kojeg je završila u bolnici.

Dan prije tragičnog incidenta, malena je bila na razgovoru kod psihologa u Centru za socijalnu skrb i tamo je povratila. Svejedno su je poslali nazad mami i tati. O eventualnim sankcijama zbog propusta socijalnih radnika razgovarat će se nakon što stignu rezultati stručnog nadzora koji se očekuju u utorak ili srijedu.

Udomitelji iz Slavonije uspjeli su jutros kratko vidjeti dvogodišnju djevojčicu koja je umrla danas poslijepodne u Klaićevoj bolnici od zadobivenih teških ozljeda.

“Za nas je to bio pravi Uskrs jer smo dobili priliku na pet minuta doći u bolnicu i vidjeti dijete na čemu se zahvaljujemo ravnatelju bolnice i ljudima koji su to organizirali i omogućili nam da je vidimo, da se barem na takav način oprostimo od nje, iako nismo razmišljali da je to oproštaj, nego samo jedan kratki susret do skorog novog viđenja u ovom životu, u našoj kući. Nekako smo se u dubini duše nadali da će nam se vratiti živa i zdrava, da će se dogoditi čudo… I supruzi i meni nekako je lakše što smo je barem na kratko vidjeli, ali ova tuga ostat će nam kao trajni biljeg na duši”, rekao je za Jutarnji list Branko Bojić.

On i njegova supruga Darija udomili su malenu u svojoj kući kada su joj bila svega tri mjeseca i ostala je s njima pune dvije godine, do novembra prošle godine, kada ju je Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška vratio biološkim roditeljima.

“Ona je bila naše dijete, naša kćerka. Mi imamo svoje dvoje odrasle djece kojima smo biološki roditelji, ali i nju smo smatrali našim prirodnim članom. Jako smo teško podnijeli odvajanje od nje, srce nam se paralo kada je odlazila, a danas se osjećamo užasno i prazno”, priča Branko kojeg je strašno pogodila smrt djevojčice.

“Nedugo nakon što smo se vratili iz Zagreba svojoj kući dobili smo informaciju da je naše dijete preminulo. Sad si razmišljam, kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svjesna, kao da nije htjela otići s ovoga svijeta, a da je mi posljednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija”, rekao je Branko kroz suze.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je u srijedu primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva preminula je danas popodne.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu. Ozljede su bile teške, posebno glave, ali bilo ih je po cijelom tijelu.

Utvrđeno je da je djevojčica zlostavljana te su roditelji u petak uhićeni, a jučer im je određen jednomjesečni pritvor. Nakon što je djevojčica preminula kazneno djelo za koje se majka tereti prekvalificirat će se u “Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti”. Prijeti joj do 15 godina zatvora.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79