Sve naopako ili nesposobnost vlasti? U Srbiji se najviše vakcinišu iz BiH i Sjeverne Makedonije

Strani državljani koji su krajem ožujka primili prvu dozu cjepiva u Srbiji, ovoga vikenda dolaze po drugu dozu, a kako javlja RTS veliki su redovi i najviše je državljana BiH, Sjeverne Makedonije i Ukrajine.

Dr. Zoran Bekić, direktor punkta za cijepljenje na Beogradskom sajmu kazao je kako je Srbija postala centar za cijepljenje u Europi te da se posljednjih dana, na Sajmu najviše cijepe strani državljani iz BiH i Sjeverne Makedonije, a u tržnim centrima mladi.

– Čelni ljudi u državi povukli su izuzetan diplomatski potez. Srbija je pružila ruku prijateljstva regiji, izbrisala granice i pokazala da se svi borimo protiv zajedničkog neprijatelja. Krajem ožujka u Srbiji je cijepljeno više od 22.000 stranih državljana, na Sajmu tada više od 12.000. Od toga je prošlo 12 tjedana i došlo je vreme za docjepljivanje”, navodi Bekić.

Zbog toga će, kako je rekao, na Sajmu drugu dozu cjepiva primiti 8.000 stranih državljana, a sutra 5.000.

“Paralelno s tim teče cijepljenje prvim dozama na Sajmu, isključivo za državljane Srbije, Sjeverne Makedonije i BiH”, navodi Bekić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79