Sve nelogičnosti bh. politike: “Četvorka” je u Goraždu “Trojka”, ne zna se ko je s kim i protiv koga

Iako bi čista logika govorila da stranke koje već ostvaruju saradnju duži vremenski period, i ocjenjuju je izuzetno uspješnom, istu praksu prenesu i na druga područja u zemlji, u Bosni i Hercegovini to ipak nije slučaj.

Lokalnu političku scenu u Bosansko-podrinjskom kantonu (BPK) prosječnom građaninu veoma je teško objasniti i shvatiti s obzirom da je, naprimjer, Nezavisna bh. lista (NBL) na kantonalnom nivou u koaliciji sa SDA, SBB-om, DF-om i ostalim manjim strankama, dok je na općinskom nivou u Goraždu NBL usamljen protiv SDA i ostalih.

Istovremeno, u koularima se često može čuti da će pola SDA zasigurno agitovati za Muhameda Ramovića (NBL) u borbi za funkciju gradonačelnika, iako će istovremeno SDA imati svog kandidata Mirsada Žugu za istu poziciju.

Da se “bezlogičnost” nastavlja svjedočili smo danas kada su predsjednici SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde danas u Goraždu prisustvovali potpisivanju sporazuma o zajedničkom djelovanju, saradnji i pružanju podrške Ernestu Imamoviću (SDP) kao zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Goražda.

Za stolom nije bio posljednji kotačić “Četvorke” – Ibrahim Hadžibajrić.

Iako u Kantonu Sarajevo već dugo vremena djeluju usaglašeno i ističu harmonizirano djelovanje uprkos ideološkim ili drugim razlikama, u Goraždu ipak nisu pronašli zajednički jezik.

Razlog? Predsjednik Nezavisne bh. liste (NBL) Ibrahim Hadžibajrić ima svog kandidata za gradonačelnika – Muhameda Ramovića koji lovi svoj četvrti mandat i po logici ima velike šanse da u tome i uspije.

S druge strane, aktuelni načelnik očito nema simpatije “trojke” koji budućnost Goražda vide u mladom Ernestu Imamoviću, kadru SDP-a.

U trci za gradonačelničku poziciju pored Ramovića, Imamovića i Žuge tu je i Admir Pozderović ispred stranke “Bh. demokrate – Džebrail Bajramović”. Borba za lokalnu vlast u BPK i Goraždu bit će veoma interesantna u narednim mjesecima prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79