Sve o prelasku granice i ulasku u Hrvatsku na jednom mjestu

Svi strani državljani koji namjeravaju ući u Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, odgovore na pitanja mogu saznati na jednom mjestu.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja koronavirusa, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Hrvatsku, objavljeni su na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID.

Ako korisnici odgovor o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i online obrazac za upit putem kojeg se svako može obratiti za konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska.

Svako se može obratiti za konkretan odgovor Foto: Ilustracija

Navedena stranica i online obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširenje i na druge strane jezike.

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem je se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili nam se obratiti putem online obrasca prenosi Avaz.

(FOTO) Dostupni Viber stickeri portala Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79