Sve oči svijeta uprte u Moskvu: Putin drži govor povodom Dana pobjede

Počela je tradicionalna parada povodom Dana pobjede na Crvenom trgu u Moskvi. Rusija slavi 77. godišnjicu pobjede nad Njemačkom Adolfa Hitlera.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin započeo je svoje obraćanje. Putin je obraćanje započeo podsjećanjem na pobjedu nad Njemačkom 1945. godine.

On je u svom govoru nazvao Ukrajince nazvao nacistima.

Kako je najavljeno, na paradi povodom Dana pobjede učestvovat će 11.000 vojnika, a Crvenim trgom proći će brojni tenkovi i vojna oprema. Na nebu će osam vojnih aviona oblikovati slovo “Z”, koje predstavlja simbol ruskog napada u Ukrajini.

Parada započinje u 9:00 sati, a stigao je i Vladimir Putin. Za razliku od ranijih ceremonija, na ovoj nema nijednog predstavniha drugih zemalja.

Svijet strahuje od onoga šta će šef Kremlja reći. Ranije su objavljeni navodi zapadnih medija o opcijama i eskalaciji sukoba i proširenju ruskih napada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79