Sve osobe iz Srbije koje uđu u Crnu Goru idu u karantin

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) u Crnoj Gori odlučilo o više epidemioloških mjera zbog epidemije koronavirusa.

– Uvažavajući razvoj epidemiološke situacije u Republici Srbiji odlučeno je da sva lica koja u Crnu Goru ulaze iz te države od večeras budu upućivana u karantin, saopćeno je.

Crna Gora ostaje opredijeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali stopa aktivnih slučajeva u Republici Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor.

Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Republike Srbije do daljega neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru – navode iz NKT-a.

Odlučeno je i da se prekine rad u ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata ograničava se do 24 sata.

Mjera će se primjenjivati u narednih sedam dana, nakon čega će biti obavljena analiza.

Zbog složene epidemiološke situacije u Sjevernom regionu odlučeno je da se u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje rad svih ugostiteljskih objekata obustavlja na nedjelju dana, nakon čega će biti procijenjen učinak mjere i eventualno produžavanje njene primjene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79