Sve podsjeća na 2014. godinu: Pogledajte dramatičnu vožnju poplavljenom cestom na relaciji Kladanj – Vlasenica

Obilne padavine danas su u dijelovima Bosne i Hercegovine prouzrokovale vodene bujice, koje su uznemirile brojne građane zbog činjenice da im je voda ušla u domove.

Također, vodene bujice uništile su brojne usjeve poljoprivrednika.

Današnji snimak sa poplavljene ceste nastao na relaciji Kladanj-Vlasenica pokazuje dramatičnu situaciju koju je nanijela obližnja rijeka. Vozač je snimao kamion ispred sebe koji je usporenom vožnjom prolazio kroz poplavljenu cestu te se sam čudio situaciji koja je paralizovala brojne puteve, prenosi Tuzlanski.

Podsjećamo, kiša je i na području općine Kalesija stvorila nove probleme za stanovništvo. Rijeka Gribaja u Tojšićima se izlila iz korita na dijelu kod pijace, gdje je voda presjekla i putnu komunikaciju za desetak stambenih objekata, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

Kao što smo već ranije pisali, zbog izlijevanja rijeke Gostelje nakon što je od jutarnjih sati bio otežan saobraćaj na magistralnom putu M 18 u mjestu Đurđevik općina Živinice od 11:40 sati saobraćaj na ovom dijelu u potpunosti je obustavljen, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79