Sve snimljeno: Pogledajte ko se ljutio, ko je bježao od kamera, kome ne da žena

Još jedan pokušaj ujedinjenja ljevice, kako su to nazvali inicijatori Pokreta socijalne pravde i demokratije, je propao i prije nego što je oformljen.

Iako se spekulisalo da je jedan od nosilaca projekta član Predsjedništva BiH i lider DF-a Željko Komšić napustio je sastanak, zbog, kako kaže, ranije preuzetih obaveza. To dovoljno govori koliko se ozbiljno shvatila cijela priča.

Zlatko Lagumdžija je održao predavanje prisutnima, a njegov “interesantan” govor mnogi su propustili zbog tipkanja na telefon.

Uslijedili odlasci i drugih uglednih ličnosti, koji su kako kažu prevareni u cijelom procesu.

Sjednicu je napuštao Zoran Mikulić, obavljao telefonske pozive. To što se nalazi na izlaznim vratima SDP, jer je postao savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nije želio da komentira. Kratko nam je poručio da u cijeloj priči želi ostati gospodin, ne istupati u javnosti, u ostalom, kaže, ne da mu ni žena da se oglašava, piše Avaz.

Kraj zasjedanja nije označio i razlaz okupljenih, mnogi su ostali čuti i kakve poruke će biti poslate u javnost. Nakon polusatnog izlaganja Ive Komšića mediji su očekivali i obraćanje Zlatka Lagumdžije, koji je to odbio. Potvrdio je i da redovno prati Avaz.ba, a nezadovoljan ishodom sjednice prokomentarisao je da je izvještavanje našeg portala sa današnje sjednice “skandalozno”, međutim nije znao obrazložiti svoje mišljenje.

Uslijedila su došaptavanja, pa i ismijavanja prvobitno predloženog naziva pokreta.

U hodnicima su pojasnili zašto su odlučili u startu promijeniti naziv. Neorginalan, ukraden naziv SDP kažu mogao bi im nanijeti samo štetu. Pa su u holu hotela krenule spekulacije o njihovoj izbornoj ponudi, kažu originalni SDP na listama za izbore, imao bi zvučna imena, a novi SDP bi ponudio anonimuse.

To nisu poruke koje žele poslati u javnost, pa su mnogi izbjegavali medije.

Potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić se dugo dvoumio hoće li odgovoriti na pitanje reportera Avaz TV, stao je pred kameru i šutio, pa odustao od komentiranja današnjeg okupljanja.

Noivnarska upornost se ipak isplatila, vratio se pred kameru i potvrdio da je nepozvan došao na okupljanje i sjeo za čelni sto.

Nije bio jedini koji je izbjegavao dati konkretne odgovore o novom, kako kažu, pokretu. Tako je Sifet Podžić okretao leđa našoj kameri.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79