Sve zbog sudara sa pticom: Hrvatski avion pun turista hitno se vratio na aerodrom

Avion Airbus A320 hrvatskog avioprijevoznika Trade Air, koji je danas sa aerodroma u Ljubljani poletio prema portugalskom otoku Madeiri morao se brzo nakon polijetanja vratiti na polazišnu tačku jer se usred leta sudario s pticom.

Kako su za slovenske medije potvrdili u kompaniji “Fraport” koja je zadužena za upravljanje ljubljanskim aerodromom putnike je na Madeiru prevezao drugi avion. Iz komunikacije posade s kontrolorima leta moglo se čuti da je pilot odlučio vratiti se na aerodrom jer je nakon sudara jedan od motora otežano radio.

Zaposlenici aerodroma su u međuvremenu na pisti uočili leš ptice iz reda jastrebovki pa su zaključili da je upravo ona izazvala incident u zraku.

Airbus A320 je odmah u skladu s propisanim procedurama poslan na tehnički pregled na kojem će se utvrditi je li motor pretrpio neku značajniju štetu te može li avion nastaviti s normalnim letovima. U incidentu nije bilo ozlijeđenih među putnicima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79