Sve žrtve masakra na Cetinju su bile povezane: Porodica Borilović se boji krvne osvete…

Naime, iako krvne osvete već dugo nije bilo ona se spominjala u kontekstu obračuna između klanova. U tom slučaju ubijaju se punoljetna muška djeca, dok se ženska djeca i maloljetna muška ne diraju

Vuk Borilović (34) ubio je u petak 10 ljudi i ranio njih šestero na Cetinju. Kako piše Kurir sada postoji strah od krvne osvete.

Naime, iako krvne osvete već dugo nije bilo ona se spominjala u kontekstu obračuna između kotorskih klanova, kavačkog i škaljarskog. U tom slučaju ubijaju se punoljetna muška djeca, dok se ženska djeca i maloljetna muška ne diraju.

Stravični detalji masakra: Majka dvoje djece skočila na njega i probala mu oteti pušku. Nije uspjela

Takav je bio običaj za koji se čitava nacija nada da je iskorijenjen, ali se takva mogućnost ipak ne isključuje pa je obitelj Vuka Borilovića u strahu. Na Cetinju se svi međusobno poznaju, a sve žrtve Borilovića su bile usko povezane.

Borilović je podsjetimo, Milošu Martinoviću, ubio dva sina stara 11 i 8 godina, i suprugu. Nenadu Kaluđeroviću, koji je pucao u Borilovića, ubio je jednog kuma dok je drugom njegovom kumu ubio obitelj.

Zato je i policija zamolila da se ne diže “velika panika kako bi se spriječili daljnji sukobi između obitelji, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji treba da budu iskorijenjeni na području Crne Gore”.

Ovo je priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio cijelu familiju, drugi život, a treći presudio zločincu

I dalje traje istraga oko slučaja Vuka Borilovića, koji je u petak u Cetinju u Crnoj Gori ubio 10 sugrađana, a ranio njih šest. Još se ne zna tko ga je na kraju ubio. U njega su pucali policajci i teško su ga ranili. U Borilovića je pucao i Nenad Kaluđerović, vjenčani kum jedne od žrtava. Koji je pogodak za Borilovića bio smrtonosan pokazat će istraga, tvrdi policija.

Inače, Nenad Kaluđerović je nakon što je, navodno, pucao u Borilovića pobjegao i navodno policija s njim pregovara da se preda.

Prema pisanju srpskog Blica, Kaluđerović je bio 2006. godine tražen zbog ubojstva Željka Jovanovića. Kaluđerović je i tada pobjegao, a predao se dvije godine kasnije. Sudilo mu se.

Prvo je 2010. bio osuđen na deset godina zatvora zbog ubojstva Jovanovića. U optužnici se tvrdilo da je tijekom tučnjave ispalio smrtonosni metak u Jovanovića. Kasnije je predmet vraćen na ponovno suđenje i na kraju je Kaluđerović oslobođen. Pprošle godine Kaluđerović opet je dospio u javnost nakon što je uhićen pod sumnjom da je počinio kazneno djelo terorizma. Bio je dio grupe koja je pokušala spriječiti ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79