Svećenici u Neumu zaraženi koronavirusom, župnik hospitaliziran u Mostaru

Župnik i župni vikar Župe Gospe od zdravlja u Neumu zaraženi su koronavirusom, zbog čega je krizma koja se danas trebala održati u u jedinom bh. gradu na moru odgođena u zadnji tren.

Kako je kazano za Klix.ba iz Župog ureda su obavijestili sve kontakte o zarazi i pozvali na testiranje i traženje ljekarske pomoći u slučaju bilo kakvih simptoma koji upućuju na koronavirus.

“Župnik don Ivica Puljić, zbog rizične skupine bolesti, nalazi u bolnici u Mostaru, pozitivan na koronavirus, a župni vikar, također pozitivan na koronavirus, nalazi se u župnoj kući u izolaciji”, potvrđeno je na službenoj stranici navedene župe.

Obojica se kako je istaknuto za sada osjećaju dobro i bez težih simptoma su.

“Župljani mogu kontaktirati ovaj župni ured telefonom ili e-mailom. Sve će se poduzeti s naše strane da susjedni svećenici, prema svojim mogućnostima, izađu u susret vjerničkim potrebama župljana Neuma dok traje ova izolacija. Preporučujemo se u molitve župljana, osobito Gospi od zdravlja, da nas sve zagovora kod svoga Sina, Ozdravitelja od svakoga grijeha i svake ljudske bolesti”, poručili su iz neumske župe.

S obzirom na činjenicu da je Neum preplavljen turistima i da je veliki broj vjernika posjetio crkvu u tom gradu ili imao kontakt s njima mnogi strahuju da bi Neum mogao biti novi izvor zaraze za brojne posjetitelje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79