Svećenik održao skandaloznu misu: Bradati sveštenici opasnih namjera

Katolički sveštenik Dominik Gerbic danas je tokom mise, koju je uživo prenosio HRT veličao kontroverznog zagrebački nadbiskupa Alojzija Stepinca, nazivajući ga “blaženim i svetim”, a pominjao je i “bradate sveštenike opasnih namjera” koji Hrvatima govore ko su njihovi sveci.

Gerbic je na početku mise govorio o “blaženom, a svetom Stepincu, koji je dao svoju krv i položio život, štiteći svoje stado od komunističke nemani”.

On je vjernicima sugerisao da ne glasaju za SDP i HDZ jer je svaka podrška za njih i “ne za Hrvatsku”.

– Nećemo se, braćo i sestre, izvući iz ovoga stanja ako ne uzmemo blaženog Alojzija za svoj primjer – smatra Gerbic, koji je govorio i o obezvrjeđivanju demobilisanih boraca.

On je istakao i da je “toliko zločinaca još uvijek među stanovništvom, a nisu procesuirani”.

– I onda u jednom trenutku nađu se još i neki tamo bradati sveštenici opasnih namjera govoriti nama ko su naši sveci, ko su naše svetinje, ko su naši velikani! Pa vrijeme je, hrvatski narode, da se probudiš! – rekao je Gerbic, koji je pozivao “hrvatski narod da ustane i brani hrišćanstvo

Papa Franjo stopirao je dalji proces Stepinčeve kanonizacije, a srbijanski historičari smatraju da je odgovoran za masovno nasilno pokatoličavanje pravoslavnog stanovništva u doba ustaške vlasti, te zbog prećutnog odobravanja pogroma nad srpskim življem, kao i Jevrejima i Romima, što je dovelo do genocida nad tim narodima.

Stepinac je zagrebački nadbiskup od 1937. do smrti 1960. godine.

HRT je, kada je misa završena, emitovao obaviještenje u kojem se ogradio od političkih stavova oca Dominika Gerbica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79