Šveđanin se krio u Banjaluci: Policija mu pronašla lažni makedonski pasoš na ime Predrag Šavija

Carlson, koji se pod lažnim makedonskim pasošem krio u Banjoj Luci, bit će predat Sudu BiH

Šveđanin Frank Steinar Carlson, za kojim je bila raspisana potjernica zbog više krivičnih djela, priveden je u Banjoj Luci, gdje se krio pod lažnim imenom. Kako saznajemo, on je lišen slobode kada je policija kod njega pronašla lažni makedonski pasoš na ime Predrag Šavija.

– Na dokumentu je bila njegova fotografija te je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave, saznajemo od izvora iz policije.

Navodeći inicijale Šveđanina, u banjalučkoj Policijskoj upravi su kazali da je za Carlsonom potjernicu raspisala Kraljevina Švedska zbog sumnje da je počinio krivična djela nezakonito posjedovanje opojnih droga, ometanje službenog lica prilikom vršenja službene dužnosti i napad opasnim oruđem i maltretiranje.

– Lice C. F. S. su 7. marta po međunarodnoj potjernici uhapsili službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a i PS Banja Luka.

O hapšenju osumnjičenog je obaviješteno banjalučko Okružno javno tužilaštvo, kazali su u Policijskoj upravi Banja Luka, gdje ističu da je naloženo da se od osumnjičenog oduzmu predmetni pasoš i ostala dokumentacija, te da se sve deponuje u depozit Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Carlson je u prisustvu sudskog tumača saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave. Naknadno će biti sproveden u Sud BiH radi daljeg postupka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79