Svekar, svekrva, sin, snaha i unučica u jednoj sobi, kuhaju, spavaju; Rade na dnevnicu kada ih neko pozove, ali nemaju kome raditi

 

Peteročlana porodica Hasanović iz Skulana kod Srebrenice spava i koristi u zimskim danima samo jednu prostoriju. Svekar, svekrva, sin, snaha i unučica u jednoj sobi, kuhaju, spavaju, “dočekuju i odčekuju”, rekli su nam.

Kućerak im je sagrađen od poslijeratne donacije, a ispod privremenog krova nije salivena ploča, tvrdi nam nana Sabra koja se žali da iz dotrajale lamperije “ispada koješta”, a i vjetar duva.

Porodica Hasanović mašta o tome da utople kuću, međutim uslova za to nemaju. Oni nekako spajaju kraj s krajem, imaju nekoliko ovčica i rade na dnevnicu kada ih neko pozove, ali nemaju kome raditi tvrdi dedo Smajo, jer naroda nema.

“Narod se ovdje ne vraća, oni koji imaju, ovdje su samo na godišnjim odmorima. Mi nemamo kome raditi i zaraditi”, objasnili su nam sin i snaha Salim i Elmedina, koji kako kažu idu i u šumu zajedno i obavljaju sve što je potrebno kako bi zaradili dnevnicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79