Foto: RTRS
Svesrpski sabor u Beogradu: Srpski narod želi kreirati svoju budućnost bez štete za druge

Svesrpski sabor u Beogradu: Srpski narod želi kreirati svoju budućnost bez štete za druge


U Beogradu je održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, poznata kao Svesrpski sabor.

Tokom sjednice, predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će se raditi na sprovođenju svih sporazuma i memoranduma, te najavio ključni dokument – deklaraciju koja će biti predložena Narodnoj skupštini Srbije na usvajanje.

Vučević je istakao potrebu očuvanja srpskog identiteta i naglasio da je zajednički kulturni i duhovni identitet nedjeljiv.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković naglasio je da srpski narod želi da kreira svoju budućnost bez ikakvih ambicija da nanosi štetu drugima.

“Došlo je vrijeme da mi kao srpski narod zaštitimo svoje interese. Ovo je historijski dan. Po prvi put srpski narod želi da kreira svoju budućnost neskriveno, bez namjere da nanosi štetu drugima,” poručio je Višković.

Višković je dodao da će sve što danas urade biti dokumentovano, uključujući izgradnju memorijalnih centara u Donjoj Gradini i Beogradu u čast žrtvama logora.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će deklaracija koju će usvojiti biti historijski i suštinski nacionalni dokument koji rehabilituje srpske nacionalne interese. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da Srbija i RS nikada nisu prekršile dogovor postignut prije deset godina i da odnosi između Srbije i RS ne smiju trpjeti bez obzira na različita mišljenja.

Svesrpskom saboru su prisustvovali i član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, patrijarh srpski Porfirije sa arhiepiskopima SPC, te predstavnici Srba iz regiona.

Cilj sabora je potvrda srpskog jedinstva i sloge, te promocija mira i dobrih odnosa u regionu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija