Svetlana Cenić: “Pomozi ba su više organizovani i proaktivno više rade nego sve naše službe”

Svetlana Cenić: “Pomozi ba su više organizovani i proaktivno više rade nego sve naše službe”


Svetlana Cenić u programu Nove Tv izjavila je svoje viđenje na aktualni situaciju povodom neslaganja vlasti u kriznim momentima kao što su poplave koje su nažalost zadesile Jablanicu, Fojnicu, Kreševo i druge bosanskohercegovačke gradove.

“Ja sam ogorčena reakcijom i entitetskih vlasti ai državnih vlasti. To bi trebala da bude vlada u stalnom zasjedaju da imamo kondicionalno tijelo, da se zna pravac akcije da znamo mnogo više nego što sad znamo. Da ne govorim koliko sam ogorčena jer je ovo sad rezultat ljudskog faktora. Vidjeli smo objavljenje snimke šta je uradio taj kamenolom.

Svjedoci smo koliko se eksplatiše šuma a da ne govorimo nema Federacija zakona o šumama. Radi ko šta hoće. Minihidro centrale pravi ko hoće, siječe se šuma kako ko hoće. I da niko ne razmišlja o posljedicama. Da ne govorimo o požarima koje svako ljeto gore. Stalno se bavimo posljedicama a ne da vidimo da otklonimo sve mogućnosti i da eliminišemo negativno poslovanje.

Svi znamo da Neretva i Jablaničko jezero. Tu se radi ko šta hoće. Od ulijevanja toksičnih materija, ljudi imaju privatne plaže, privatizovana obala Jablaničkog jezera. Zar je moguće Vlada Hrvatske ima hitnu telefonsku sjednicu da dodijeli pomoć Bosni i Hercegovini a da mi nemam sjednicu Vlade Federacije, Savjeta ministara. Da ne znamo ko je za šta zadužen.

Pa je li to moguće? Pa ljudskih žrtava više ima nego onih poplava 2014-te godine. Ko je odgovoran za sve propuste? to niko ne zna…

Šta može lokalna zajednica ovdje kad nemamo sistem? Nama je svima stalo da imamo čistu općinu, da imamo vrtiće, puteve, svima je nama to stalo. Entitetska, državna i kantonalna vlast sada trebaju da pomognu. Pa pazite, Pomozi.ba su više organizovati i proaktivno više rade nego sve naše službe.

I sad gledamo neprijatne stvari da li imamo licencirane pse tragače, pa se psuje. Jel to slika koju treba da gledamo? Iskreno više sam nego ogorčena.” – izjavila je Svetlana Cenić



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija