Svi joj se zahvaljuju: Novosađanka vidjela ubicu, pa sa terase molila ljude da ne izlaze iz zgrade

FOTO: VANJA ZELENOVIĆ, DRUŠTVENE MREŽE/RINGIER

 

Mlada glumica Anica Petrović koja živi i radi u Novom Sadu kada je vidjela čovjeka sa pištoljem ispred zgrade, iz sveg glasa sa terase molila da ne izlaze napolje.

Anica živi u zgradi u blizini mjesta užasnog zločina koji se desio ovih dana, kada je V.R. (34) upao u solarijum u Ulici Jovana Subotića i pucao u bivšu djevojku (26), koja je preminula na licu mjesta.

– Sa terase svog stana sam u tom trenutku ugledala čovjeka sa pištoljem i molila komšije koji žive u mojoj zgradi, a imali su potrebu da izađu iz iste, da se vrate u svoj stan jer se nešto dešava – kaže Anica i dodaje:

– Čitav dan mi se nekako nije dalo. Odlučila sam da prvo popijem kafu pa da siđem, i čula sam pucnjavu baš dok sam pila kafu. Nadala sam se da su petarde ali sam osjećala nelagodu, još uz sirene i sve što se desilo proteklih dana, nisam znala da li je taj neko uhvaćen ili ide i puca u ljude – kaže ona.

Zbog ovog njenog postupka od sinoć dobija zahvalnost komšija, a među njima su i roditelji mladića sa petog sprata, kojeg je na vreme upozorila da se vrati u zgradu. Oni su joj na vrata stana simbolično donijeli čokoladu.

– To me ohrabrilo dodatno, što postoje dobri ljudi koji dobro pamte. Trebalo bi da se vodimo porukom da je jedini udar na besmisao činjenje dobra. Ne mislim da sam neki heroj, oni koji cijene takve stvari su mnogo više zaslužili divljenje – ističe ona za Novu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79