Svi nezadovoljni presudom Sejfoviću: Žalbe najavili i Tužilaštvo i odbrana

Nakon što su u Kantonalnom sudu u Sarajevu Amel Sejfović, njegova sestra Alma i Arif Hajradinović osuđeni na ukupno 26 godina zatvora zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži u novembru 2015. godine, izrečenom kaznom nisu zadovoljni ni Tužilaštvo KS kao ni odbrana osuđenog Amela Sejfovića.

Istom presudom krivnje su oslobođeni Nizama Beširević, Goran Šakota i Haris Hajrović. Oni su se teretili za pomaganje pri planiranju djela odnosno pomoć učiniocu nakon počinjenog djela.

-Tužilaštvo KS žalit će se na izrečenu presudu odnosno na sankciju koja je dosuđena Amelu Sejfoviću kao i na oslobađajući dio presude koji se odnosi na Nizamu Beširević, Gorana Šakotu te Harisa Hajrovića – kazala je za Faktor Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

loading...

Svoju žalbu na presudu, kako nam je potvrdio, uložit će i Muhidnin Kapo, advokat Amela Sejfovića.

– Ne znam na osnovu čega je sutkinja utvrdila ovakvu kaznu, naročito u odnosu na Kemu Bašića, jer su vještaci jasno rekli da se ne može sa sigurnošću tvrditi koje je zrno i iz kojeg je oružja nanesena smrtonosna povreda Bašiću. Oružje kojim je počinjeno to djelo nije pronađeno. Nije utvrđeno ni da li su zaštitari prvi pucali. Tako da će žalba zasigurno uslijediti – istaknuo je Kapo.

 

 

Crna hronika/Faktor

Loading..