Svi uhapšeni zbog kanabisovog ulja branit će se sa slobode

Općinski sud u Visokom odbio je prijedlog Tužilaštva ZDK za određivanje pritvora policijskom službeniku Murisu Suljiću, koji je uhapšen u sklopu akcije “Meta”, te će se i on, kao i ostali iz ove akcije, u nastavku postupka braniti sa slobode.

Suljića Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona sumnjiči za produženo krivično djelo odavanje službene tajne i pripremanje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

Podsjetimo, nakon hapšenja osumnjičenih u akciji “Meta”, Tužilaštvo ZDK pritvor je zatražilo za Suljića, kao i Mahira Očuza. U prijedlogu je tužilac naveo da pritvor traži zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

Advokatica Mahira Očuza sinoć je potvrdila Faktoru da je Sud u odnosu na njenog branjenika odbio prijedlog Tužilaštva.

Mahir Očuza, i Džejle Glavović-Očuz pušteni na slobodu

Istaknula je da se njen branjenik ni na koji način nije bavio prodajom bilo kakvih zabranjenih supstanci, a posebno ne naročito prometom opojnih droga kako mu se stavlja na teret, te pojasnila da on boluje od multipla skleroze, te da mu konvencionalni načini liječenja, nažalost, nisu pomogli.

Pojasnila je da oboljeli od multipla skleroze i drugih bolesti, naročito autoimunih, vrlo često u praksi koriste CBD ulje kako bi ublažili simptome bolesti i olakšali sebi život.

– Nažalost to nije regulirano pozitivnim propisima u BiH, dok je u regiji to legalizirano – kazala je.

Podsjetimo, nakon krim-obrade, na slobodu je puštena i supruga Mahira Očuza, poznata manekenka Džejla Glavović – Očuz, za koju nije ni tražen pritvor, kao i još nekoliko osoba koje su u sklopu ove akcije bili privedeni u službene prostorije MUP-a ZDK piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79